På Hammerum Friskole vil I opleve, at morgensang har en helt særlig plads for børn, forældre og medarbejdere. For samtidig med, at vi lægger stor vægt på faglige færdigheder, kundskaber og kreativitet, har vi vigtigt fokus på at give børnenes fantasi og kreativitet plads til udfoldelse – gennem leg, sang og fortælling.

I vil opleve, at den levende fortælling er i højsædet under blandt andet morgensang, fredagstimer, emneuger og Anderledes-Dage. Vi formidler oplevelsesrejser, kultur, klassiske folkeeventyr og historiske begivenheder gennem for eksempel bevægelse, fagter og intonation, som skifter. Uundgåeligt aktiverer det elevernes tanker og fantasi – og forplanter sig drypvist i leg og aktiviteter i frikvartererne. På den måde bliver alt bearbejdet på ny. 

Hos os kommer fortælling også i spil i fag som kristendomskundskab og historie. I særdeleshed i indskolingen og på mellemtrinnet. Det betyder, at netop de to kulturfag ikke indgår i prøveudtrækket til Folkeskolens Afgangsprøve på Hammerum Friskole.  

1